Hospice Breda | Hospice Breda krijgt eindelijk dankzij donaties een beddenlift

Hospice Breda krijgt eindelijk dankzij donaties een beddenlift

Op 17 november 2016 wordt, in Careyn Hospice Breda, de lang gewenste beddenlift in gebruik genomen. De lift is gerealiseerd door donaties en inzet van personeel, vrijwilligers en bedrijven. Een mooi geschenk.

Bewoners van het hospice die een kamer op eerste verdieping hebben, kunnen nu in bed met de lift naar boven en beneden worden gebracht. Dit voorkomt niet alleen belastende en zware manoeuvres voor eigen medewerkers en voor de ambulance- en uitvaartpersoneel, maar geeft de bewoners ook de mogelijkheid in bed van de heerlijke tuin te laten genieten. Ook minder mobiele familie, mantelverzorgers en bezoekers kunnen nu comfortabel naar de eerste verdieping gaan. De beddenlift is dus hoognodig voor de (arbo)veiligheid, privacy en comfort.

De beddenlift

De beddenlift is door donaties bij elkaar gespaard. Gedoneerd door: Stichting De Grez-Mahie, Stichting Voormalig Gasthuis Breda en S.P.C.I Vereniging tot Steun aan Protestants-Christelijke instellingen. Het geld was er, maar het bleek een uitdaging om de beddenlift qua ruimte in de villa te bouwen. Door vasthoudendheid van Maddie de Witte, verpleegkundige van Careyn Hospice Breda en Jaap Korteweg van JKPO Vastgoed, is er naast de ingang van de villa toch een plek gevonden. Marcel Snellenberg van Rienks Architecten heeft voor de juiste tekeningen gezorgd. Aannemingsbedrijf Van Opstal & Zn BV heeft de werkzaamheden uitgevoerd.

Vrijwillige hulp

Marijke van Best, verpleegkundige van Careyn Hospice Breda. “Door de donaties en de (vrijwillige) inzet van mensen kunnen wij onze bewoners op een nog respectvollere manier mobiliseren in ons prachtige huis. Dat is toch mooi, fantastisch gewoon! Dat maakt deze lift op een andere manier kostbaar voor ons. Wij zijn dankbaar en hopen er lang van te mogen genieten.”