Hospice Breda | Bezoekregeling tegen verspreiding coronavirus

Bezoekregeling tegen verspreiding coronavirus

Careyn Hospice Breda doet er alles aan om onze kwetsbare cliënten en onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen verdere verspreiding van het Corona virus. Mede naar aanleiding van de aangescherpte landelijke adviezen van het RIVM, betekent dit dat wij extra maatregelen nemen.

Bezoek aan het hospice

Wij begrijpen dat u uw naasten heel graag wilt blijven bezoeken. Echter, de groep bij ons wonende cliënten is kwetsbaar, en daarom kunnen we niet voorzichtig genoeg zijn.

Onze locatie gaat niet ‘op slot’, maar wij doen wel een dringend beroep op u om niet op bezoek te komen als u (ook slechts milde) verkoudheidsklachten hebt. Mocht u twijfelen neem dan contact op met de dienstdoende verpleegkundige van het hospice.

Om verspreiding van het virus tegen te gaan, mogen maximaal drie naasten per 24 uur de bewoner blijven bezoeken in het hospice. Deze naasten mogen eenmaal per dag op bezoek komen en niet tegelijk. (tenzij zij samenwonen)

Kinderen mogen op visite komen, maar tellen wel mee als bezoeker.

Als u zelf klachten heeft: verkoudheid, hoesten, niezen en/of koorts vragen wij u ook het hospice niet te bezoeken.

Voor alle bezoekmaatregelen geldt dat wanneer de situatie van de bewoner verandert en het overlijden zou nabij komen, we in overleg zullen zoeken naar passende oplossingen.

Wij begrijpen dat dit voor u een moeilijk verzoek is, maar wij kunnen niet genoeg benadrukken dat wij deze maatregelen nemen ter bescherming van onze kwetsbare cliënten, hun naasten en onze medewerkers.

Komt u op bezoek, dan vragen wij u om rechtstreeks naar de kamer te gaan en niet te verblijven in de huiskamer en keuken, uiteraard kunt u wel zelf koffie en thee blijven pakken, denk hierbij om alle voorgeschreven hygiëne maatregelen (deze hangen overal op onze locaties) strikt in acht te nemen.

Bijeenkomsten en medewerkers

Tot nader order zijn alle activiteiten en bijeenkomsten op onze locaties afgelast. Dit geldt dus ook voor de bijeenkomsten van onze medewerkers. Daarnaast hebben wij onze medewerkers opgeroepen om zich ook in hun privéleven in acht te nemen en geen grote evenementen te bezoeken of op vakantie te gaan naar risicogebieden.

Wij vragen u om begrip voor de ontstane situatie en rekenen op uw medewerking.

Als u vragen heeft naar aanleiding van dit schrijven, neemt u dan alstublieft contact op met de dienstdoende verpleegkundige van het hospice.

Met vriendelijke groeten,

Medewerkers Careyn Hospice Breda.