Hospice Breda | Coronabeleid per 14 oktober 2020

Coronabeleid per 14 oktober 2020

Thebe doet er alles aan om onze kwetsbare cliënten en onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen verdere verspreiding van het Corona virus.

Dinsdag 13 oktober was er weer een persconferentie van de overheid over corona. De overheid heeft voor de komende vier weken nieuwe maatregelen bekend gemaakt. Hier leest u wat dit betekent voor medewerkers, cliënten en bezoekers aan onze locaties.

Bezoek aan het hospice

Om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, mogen maximaal drie naasten per 24 uur de bewoner blijven bezoeken in het hospice. Deze naasten mogen eenmaal per dag op bezoek. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee voor het maximaal aantal bezoeker.

Voor alle bezoekmaatregelen geldt dat wanneer de situatie van de bewoner verandert en het overlijden zou nabij komen, we altijd in overleg zullen zoeken naar passende oplossingen.

Wij begrijpen dat dit voor u een moeilijk verzoek is, maar wij kunnen niet genoeg benadrukken dat wij deze maatregelen nemen ter bescherming van onze kwetsbare bewoners, hun naasten en onze medewerkers.

Wij doen nogmaals een dringend beroep op u om niet op bezoek te komen als u (ook slechts milde) verkoudheidsklachten hebt. Mocht u twijfelen neem dan telefonisch contact op met de dienstdoende verpleegkundige van het hospice.

Komt u op bezoek, dan vragen wij u om rechtstreeks naar de kamer te gaan en niet te verblijven in de huiskamer en keuken, uiteraard kunt u wel zelf koffie en thee blijven pakken, denk hierbij aan het dragen van u mondmasker en alle voorgeschreven hygiëne maatregelen (deze hangen overal op onze locaties) strikt in acht te nemen.

Onze bewoner mag wel verblijven in de huiskamer samen met het bezoek als de 1,5 meter afstand geborgd blijft. Dit geld niet voor de keuken. Er mag dan per keer een bewoner met zijn bezoek  gebruik maken van de huiskamer. Bezoek alleen mag geen gebruik maken van de huiskamer.

Registratieplicht

Ook onze bezoekers moeten we bij aankomst gaan registreren. Wij hebben daarvoor bij binnenkomst van het hospice formulieren liggen die ingevuld behoren te worden door alle bezoekers. Deze gegevens zullen na 14 dagen worden vernietigd.

Verplicht dragen mondkapje medewerkers en bezoekers

Medewerkers en bezoekers van onze locaties zijn verplicht om een mondkapje te dragen in alle openbare ruimtes, ook als zij op minder dan 1,5 meter komen van degene die zij bezoeken op de bewonerskamer, komt u niet binnen die 1,5 meter van uw naasten dan hoeft een mondkapje uiteraard niet. Zo houden we het risico op besmetting voor iedereen zo klein mogelijk.

Geen klachten, toch mondkapje

Ook als u geen klachten hebt, bent u verplicht een mondkapje te dragen in de openbare ruimtes en binnen de 1,5 meter. Bewoners die geen klachten hebben hoeven geen mondkapje te dragen, maar dit mag natuurlijk wel.

Bijeenkomsten en medewerkers

Tot nader blijven alle activiteiten en bijeenkomsten op onze locaties afgelast. Dit geldt dus ook voor de bijeenkomsten van onze medewerkers. Daarnaast hebben wij onze medewerkers opgeroepen om zich ook in hun privéleven in acht te nemen en geen grote evenementen te bezoeken of op vakantie te gaan naar risicogebieden.

Wij vragen u om begrip voor de ontstane situatie en rekenen op uw medewerking.

Als u vragen heeft naar aanleiding van dit schrijven, neemt u dan alstublieft contact op met de dienstdoende verpleegkundige van het hospice.

Vriendelijke groeten,

Medewerkers  Hospice Breda