Hospice Breda | Coronamaatregelen 5 juni 2021
1129
post-template-default,single,single-post,postid-1129,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Coronamaatregelen 5 juni 2021

Coronamaatregelen 5 juni 2021

Thebe doet er alles aan om onze kwetsbare cliënten en onze medewerkers zo goed mogelijk te beschermen tegen verdere verspreiding van het Coronavirus.  

Bezoek aan het hospice 

Onze organisatie heeft besloten voor het hospice een uitzondering te maken, daarom mogen onze bewoners vier bezoekers ontvangen per 24 uur, ieder één bezoekmoment. Het is wenselijk dat het bezoek over de dag verdeeld wordt, omdat anders de 1,5 meter afstand niet gegarandeerd kan worden.

Kinderen t/m 13 jaar zijn hiervan uitgesloten, wel onder het volgen van de strikte coronamaatregelen.  

Wij begrijpen dat dit nogal wat consequenties heeft maar het is noodzakelijk om de besmettingen te beperken en het corona-virus buiten het hospice te houden voor de bewoners, de familieleden en de medewerkers. Mocht het stervensproces aanbreken dan kijken wij op dat moment naar de mogelijkheden voor uitbreiding van het bezoek zodat directe naasten in de gelegenheid zijn om afscheid te nemen. 

Wij doen nogmaals een dringend beroep op u om niet op bezoek te komen als u (ook slechts milde) verkoudheidsklachten hebt. Mocht u twijfelen neem dan telefonisch contact op met de dienstdoende verpleegkundige van het hospice. 

Komt u op bezoek, dan vragen wij u om rechtstreeks naar de kamer te gaan en niet te verblijven in de huiskamer en keuken, uiteraard kunt u wel zelf koffie en thee blijven pakken. Denk hierbij aan het dragen van een mondkapje en neem alle voorgeschreven hygiëne maatregelen (deze hangen op meerdere plekken in het hospice) strikt in acht. 

Onze bewoner mag wel verblijven in de huiskamer samen met het bezoek als de 1,5 meter afstand geborgd blijft. Dit geld niet voor de keuken, daar mag geen bezoek ontvangen worden. Er mag dan per keer een bewoner met zijn bezoek gebruik maken van de huiskamer. Bezoek alleen mag geen gebruik maken van de huiskamer. 

Registratieplicht 

Onze bezoekers moeten zich bij aankomst registreren, na het desinfecteren van de handen bij de voordeur. Wij hebben daarvoor bij binnenkomst van het hospice formulieren klaarliggen die ingevuld behoren te worden door alle bezoekers. Deze gegevens zullen na 14 dagen worden vernietigd. 

Verplicht dragen mondkapje bezoekers 

Bezoekers van onze locaties zijn verplicht om een mondkapje te dragen in alle openbare ruimte. Zo houden we het risico op besmetting voor iedereen zo klein mogelijk. Als mensen stil op één plek zitten in een openbare ruime, mag het mondkapje afgedaan worden. Dit mag alleen als er 1,5 meter afstand gehouden kan worden. 

Mondkapje kamerbewoner 

Voor bezoek in de kamer van de bewoner geldt het dringende advies om als zij op minder dan 1,5 meter komen van de bewoner ook dan een mondkapje te dragen. Bewoners die geen klachten hebben hoeven geen mondkapje te dragen, maar dit mag natuurlijk wel. 

Goed gebruik mondkapje 

Was of desinfecteer eerst je handen voordat je het mondkapje opzet. Pak het mondkapje beet bij het elastiek of touwtje. Raak het mondkapje zo min mogelijk aan. 

Bijeenkomsten en medewerkers 

Voorlopig blijven alle activiteiten en bijeenkomsten op onze locaties afgelast. Daarnaast hebben wij onze medewerkers opgeroepen om zich ook in hun privéleven in acht te nemen en geen grote evenementen te bezoeken of op vakantie te gaan naar risicogebieden. 

Wij vragen u om begrip en rekenen op uw medewerking. Ook wij vinden deze maatregelen lastig, maar kunnen geen uitzonderingen maken.  

 

Met vriendelijke groeten, 

medewerkers Hospice Breda.