Hospice Breda | De effecten van het Covid-virus binnen het hospice

De effecten van het Covid-virus binnen het hospice

Thebe Hospice Breda

De wereldwijde uitbraak van het corona-virus en de daarbij behorende maatregelen hebben een grote impact op onze maatschappij. Het afgelopen jaar heeft iedereen zich aan moeten passen aan het nieuwe normaal. Ook binnen Hospice Breda waren en zijn de gevolgen van de maatregelen voelbaar.

Werkoverleggen werden afgelast, bijeenkomen op locatie en de inzet van de vrijwilligers werd ingeperkt. Een klein aantal vrijwilligers stopte tijdelijk met de werkzaamheden om de kans om besmet te raken te voorkomen. Verschillende van hen vallen in de risicogroep.

Er worden mondmaskers gedragen, 1.5 meter afstand gehouden, geen handen gegeven en onze bewoners mogen momenteel drie bezoekers per 24 uur ontvangen.

Voor de verpleegkundigen en de vrijwilligers vallen de maatregelen zwaar, vooral omtrent bezoek. In deze fase van het leven hoort afscheid nemen. Afscheid nemen van je geliefde, je vader, je moeder, je broer of zus. Samen met de familie wordt getracht om een passende oplossing te vinden, zodat afscheid nemen een mogelijkheid blijft.

Het is een tijd van veel onzekerheden. Er hangt echter veel hoop in het hospice. Hoop dat we over een tijdje weer een stapje terug doen naar het oude normaal. De deurbel die niet stopt met rinkelen van het bezoek wat langs wilt komen. Het geluid van de verschillende vrijwilligers die gezellig bijkletsen in de keuken. Misschien wel het voornaamste: het zien van een glimlach op het gezicht van een bewoner of diens naaste en deze kunnen beantwoorden met een brede glimlach.