Hospice Breda | Herdenken in Hospice Breda
823
post-template-default,single,single-post,postid-823,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Herdenken in Hospice Breda

Herdenken in Hospice Breda

In het Hospice organiseren we twee keer per jaar een herdenking voor de bewoners die het afgelopen half jaar zijn overleden.

Je zou kunnen zeggen een mens sterft twee maal …. de eerste keer wanneer ze overlijdt, en de tweede keer wanneer ze wordt vergeten.

Door te herdenken werpen we een drempel op tegen de dood van het vergeten.

Soms is het voor de naasten moeilijk om weer in het hospice te zijn, maar we merken altijd dat het toch wel weer fijn is om terug te komen op de plaats waar hun naasten is overleden.

We noemen iedereen zijn naam en plaatsen voor iedereen een bloem in een vaas.

Zo krijgen we twee prachtige gemixte unieke boeketten, en zo is ieder mens weer even aanwezig.

De naasten mogen actief mee doen, dit hoeft natuurlijk niet, maar er mag een gedicht of verhaal verteld worden.

Tijdens de herdenking wordt er o.a. muziek gespeeld, verhalen en gedichten voorgelezen.

De herdenking wordt door vrijwilligers, verpleegkundigen en mantelzorgers als zeer waardevol gezien, en onder het genot van een drankje wordt deze avond afgesloten in onze woonkeuken.

De foto van deze prachtige boeketten zal steeds aangepast worden, zodat er altijd de boeketten op staan van de laatste herdenking.

Maddie de Witte en Noranda Verhoeven verpleegkundige, werkzaam in het hospice.