Hospice Breda | De Huntingtonstoel in een hospice
780
post-template-default,single,single-post,postid-780,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

De Huntingtonstoel in een hospice

De Huntingtonstoel in een hospice

 

Ik ben Patricia Klaasen, verpleegkundige en werkzaam in Careyn Hospice Breda. Dit is een kleinschalig hospice, een woonhuis waar 6 bewoners de laatste fase van hun leven kunnen verblijven. De zorg die we verlenen, heet palliatief terminale zorg. Deze zorg richt zich op de kwaliteit van leven.

In het hospice heb ik naast de verpleegkundige zorg, samen met twee collega’s de zorg voor het interieur ; we schenken veel aandacht aan de huiselijke sfeer en comfort voor onze bewoners en hun naasten.

Ik ken de Huntingtonstoel van mijn vorige werk waar Huntington patiënten verzorgd worden. Toen ik in het hospice kwam werken bedacht ik dat deze stoel ook comfort zou kunnen bieden aan onze doelgroep; mensen in de palliatief terminale fase. Omdat onze bewoners regelmatig de ongemakken hebben van pijn, decubitus en soms onrust, maar toch graag uit bed komen, leek me de Huntingtonstoel een mooie comfortabele stoel om aan te bieden aan onze bewoners. Om dit uit te proberen heb ik contact opgenomen met Geurt van Engelen van Vita Tendens (Noorderzate 4 3752 GB  Bunschoten www.huntingtonstoel.nl ) en kregen we de mogelijkheid de stoel een week te proberen. Heel snel werd de stoel geleverd. Een bewoonster met dementie, in de laatste fase van haar leven, heeft gebruik gemaakt van de stoel. Ze werd rustig als ze in de stoel zat of lag; de prettige houding gaf haar comfort. Er zitten grote wielen onder de stoel en is voorzien van een duwstang waardoor we de stoel met gemak  in onze tuin konden rijden. De sta-op functie en het los kunnen maken van de hocker zorgde ervoor dat de transfers soepel verliepen.

Wij zijn als team van het Careyn Hospice Breda van mening dat de Huntington stoel zeker een plaatsje verdient in de palliatief terminale fase en bij ons veelvuldig ingezet zal gaan worden .

Wij zijn dan ook erg blij dat wij door donaties de mogelijkheid hebben deze mooie stoel aan te kunnen schaffen.

Namens team Careyn Hospice Breda, Patricia Klaasen