Hospice Breda | Kosten van verblijf
Uw zorgverzekeraar financiert de verpleegkundige en de medische zorg. Daarnaast vragen wij een eigen bijdrage van 18 euro per dag, voor ontbijt, lunch, televisie, telefoon, internet, energiekosten en gebruik en wassen van linnengoed.
463
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-463,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Kosten van verblijf

Uw zorgverzekeraar financiert de verpleegkundige en de medische zorg.

Daarnaast vragen wij een eigen bijdrage van 18 euro per dag, voor ontbijt, lunch, televisie, telefoon, internet, energiekosten en gebruik en wassen van linnengoed.

Een warme maaltijd kost € 8,30 die per 1-1-2019 € 8,75 gaat kosten i.v.m. de stijging van het BTW-tarief van 6% naar 9%. Afhankelijk van uw polis is vergoeding van deze kosten door uw zorgverzekeraar mogelijk. Uw zorgverzekeraar kan u hierover informeren en uitsluitsel geven.

De huishoudelijke verzorging vragen we aan via de gemeente, voor het schoonhouden van uw kamer en andere ruimtes in het hospice. Het centraal administratiekantoor (CAK) berekent en int de inkomensafhankelijke eigen bijdrage die hier voor geldt.

 

Kijk voor meer informatie op www.hetcak.nl

 

Vanaf 01-01-2019 gaat onderstaande gelden en vervalt bovenstaande.

Voor de huishoudelijke verzorging wordt er HVZ aangevraagd via de gemeente bij de afdeling WMO, dit om uw kamer en de openbare ruimtes in het hospice schoon te houden. Hierover zal een eigen bijdrage van maximaal € 17,50 per vier weken worden berekend door de gemeente. Deze eigen bijdrage wordt rechtstreeks verrekend door de gemeente dus niet door het hospice. Bij de berekening van de eigen bijdrage wordt niet gekeken naar de hoogte van het inkomen en vermogen. U betaalt nooit meer dan € 17,50 per vier weken. De gemeente kan wel een lagere eigen bijdrage vaststellen, bijvoorbeeld voor huishoudens met een minimuminkomen.

(Heeft u een gezamenlijk huishouden en iemand in het huishouden nog niet op de AOW-leeftijd? Dan hoeft er in 2019 geen eigen bijdrage betaald te worden voor de HVZ)