Hospice Breda | Open dag Careyn Hospice Breda
638
post-template-default,single,single-post,postid-638,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Open dag Careyn Hospice Breda

Open dag Careyn Hospice Breda

Open dag Careyn Hospice Breda

Zaterdag 14 oktober opende Careyn Hospice Breda aan de Grieglaan haar deuren voor eenieder die belangstellend was op deze nationale dag van de palliatieve zorg.
Het thema dit jaar was: “De breedte van palliatieve zorg”
Om deze breedte te laten zien aan onze gasten, was dit jaar de Stichting Ambulance Wens uitgenodigd; zij waren aanwezig met hun nieuwste ambulance en gaven uitleg over de wensen die ze realiseren voor terminale mensen.
Daarnaast was het specialistisch team van Careyn aanwezig; zij leveren ook specialistische zorg aan terminale cliënten thuis en in het hospice, zoals; toedienen van medicijnen via een infuus.
STiB was er en gaf uitleg over de VPTZ; vrijwilligers palliatief terminale zorg. Waar onze vrijwilligers ook een onderdeel van zijn.
De complementaire (aanvullende)zorg die we verlenen werd belicht.
Bezoekers werden ontvangen met koffie of thee en iets lekkers, waarna ze een rondleiding kregen van onze vrijwilligers, waarbij ze uitleg kregen over de zorg die we kunnen bieden in het hospice. Er was een kamer die bezichtigd kon worden, en onze tuin was in mooie herfstkleuren gehuld en kon bewonderd worden. Deze dag mochten we 83 bezoekers ontvangen, van allerlei disciplines o.a. verpleegkundige studenten, apotheek, uitvaartverzorgers, mantelzorgers, medewerkers van andere zorg-organisaties, familieleden van medewerkers van het hospice, toekomstige bewoners, en vele geïnteresseerde van wie we hele positieve reacties ontvingen over de inrichting van het hospice, over de mooie rondleiding, en vooral werd regelmatig genoemd, het feit dat het hospice zo’n warmte uitstraalt.
We kunnen terug kijken op een mooie, drukbezochte dag. We willen de Stichting Ambulance Wens, STiB, Specialistisch Team van Careyn en onze vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun inzet.

Team Careyn Hospice Breda
Patricia Klaasen