Hospice Breda | Hospice Breda
De mens leeft zijn eigen leven en sterft zijn eigen dood is hoe we tegen de stervende mens aankijken en is het uitgangspunt voor alle zorg en hulp in Hospice Breda. Ieder mens geeft een eigen invulling aan het leven, ook aan de afronding ervan.
392
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-392,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Visie

De mens leeft zijn eigen leven en sterft zijn eigen dood

is hoe we tegen de stervende mens aankijken en is het uitgangspunt voor alle zorg en hulp in Hospice Breda.

Ieder mens geeft een eigen invulling aan het leven, ook aan de afronding ervan. We lopen een eindje mee zonder de verantwoordelijkheid over iemands leven of dood over te nemen. De mensen die in het hospice verblijven, noemen we bewoners.

Hulpverleners zijn te gast bij de bewoner.

Hiermee benadrukken we dat de bewoner in eerste instantie leeft en woont in het hospice en daarnaast zorg ontvangt. Hulpverleners zijn te gast bij de bewoner.

Als hulpverlener moet je er zijn als het nodig is en mag je er zijn als je welkom bent in de intimiteit van het sterven.