Hospice Breda | Vrijwilligers in Careyn Hospice Breda

Vrijwilligers in Careyn Hospice Breda

In Careyn Hospice Breda werken we met vrijwilligers. Zij zijn onderdeel van het team en zijn medeverantwoordelijk voor het zorgen voor onze bewoners. Zij ondersteunen de verpleegkundigen in de zorgverlening, verzorgen het eten en drinken, doen wat huishoudelijke taken en zijn er om extra’s te kunnen bieden aan onze bewoners zoals een wandeling door de tuin, iets voorlezen, het bieden van een handmassage.

Onze vrijwilligers vallen onder Stib (Steunpunt Informele zorg in Breda) en volgen een cursus, de VPTZ cursus. Hierin komen verschillende onderwerpen aan bod, die belangrijk en herkenbaar zijn in de palliatieve terminale levensfase. Deze cursus wordt gegeven aan zowel vrijwilligers van hospices als vrijwilligers in de thuissituatie.

Wij feliciteren hen met het behaalde resultaat.

Op 31-10-2018 was de uitreiking van het VPTZ certificaat.